Sven-Olof Pettersson, eller Olle som han kort och gott kallas på Motor Trends anläggning i Mariestad, är sannerligen en trogen kund. År 2000 köpte han sin första nya Toyota hos Motor Trend och nu har han precis köpt den 17:e. En splitter ny C-HR, med beräknad leverans i mars, längtar Olle efter nu.

– Först när jag såg den var jag lite tveksam till den djärva designen. Men jag fick provsitta den och även provköra och sen var jag såld!

Efter att ha provkört både C-HR 1,2 Turbo och hybriden var det avgjort. Direkt efter sista provturen gick Olle raka vägen in till säljare John och sa ”det är lika bra att vi skriver”.

Det började med en vit Honda

Att Olle fastnade för Toyota och att han blev trogen kund hos Motor Trend var från början en ren slump. År 2000 hade han bestämt sig för att han en gång i livet skulle köpa sig en helt ny bil. Vid det tillfället körde han en Honda som han ägt sedan 1987.

– När jag väl hade bestämt mig för att jag skulle köpa en ny bil hade jag fått för mig att jag skulle ha en vit Honda Civic. Men det fanns inte att få tag på. Jag var runt på flera orter i Skaraborg men ingen hade en vit Honda. Men hos Motor Trend fanns en Toyota Corolla som Olle uppmuntrades att provköra.

– Efter att ha provkört den lite frågade jag om jag fick låna den lite till. För jag hade en känsla av att det nog kunde bli ett köp om jag bara fick känna på bilen lite till, berättar Olle.

Och det fick han så klart och därmed var det avgjort. Olle hade köpt sin första nya bil. Det blev en vit Corolla kombi. Sedan dess har det rullat på och Olle har köpt en ny Toyota av Motor Trend varje år sedan 2000.

Byta märke?

Det finns de som undrar om Olle inte blir sugen på att byta märke. Men de tankarna finns inte hos Olle.

– Varför skulle jag göra det? Toyota gör bra bilar och på Motor Trend är de lika trevliga och tillmötesgående allihop. Jag är här och pratar och skojar med säljarna varje vecka.

Att Olle och personalen på Motor Trend fått en god relation råder det ingen tvekan om. För att fira lite när han köpt ny bil händer det att Olle dyker upp med fikabröd och säljarna har han bjudit hem på lunch.

– De är nästan som familjemedlemmar, säger Olle och skrattar.