För Nils skulle det vara Toyota, annars kunde det kvitta. Det insåg han redan under gymnasietiden och sedan dess har han varit anställd som tekniker på Motor Trend.

Nils Hellberg gick fordonstekniska programmet på Vadsbogymnasiet och pappa, Thomas Hellberg, jobbade som tekniker på Motor Trend i Mariestad. Det var så Nils tog vägen in i yrkeslivet.

– Eftersom farsan jobbade här så visste jag på förhand att Toyota är tacksamma bilar att jobba med. Under gymnasietiden fick jag testa på att skruva flera olika modeller och då fick jag själv uppleva att det stämde.

Praktik ledde till anställning
Under hela tredje året på gymnasiet hade Nils praktik på Motor Trend med pappa Thomas som handledare. I samband med att Nils tog körkort framåt slutet av sin gymnasietid började han också att arbeta på Motor Trend.

– Under min praktiktid fick farsan skador i händerna så jag fick chansen att flytta runt och jobba med olika delar på verkstaden.

Nils konstaterar också att han troligtvis hade valt att läsa vidare om han inte hade fått jobb på Motor Trend. För honom finns det inget annat märke som han är intresserad av att jobba med och dessutom gillar han sin arbetsplats.

– Under skoltiden fick jag skruva en del i mörka och skitiga lokaler. Så på Motor Trend är det lätt att känna sig lite bortskämd. Det är ljust, fräscht och rent. Det blir både roligare och lättare att jobba i sådana lokaler.

Har alltid gillar bilar
Enligt Nils måste man ha ett intresse för bilar och gilla att skruva om man söker sig till den här typen av jobb. Det är intresset i kombination med erfarna och kompetenta kollegor som leder fram till lösningarna när Nils ställs inför kluriga utmaningar i arbetet.

– Ibland dyker det upp situationer som inte tas upp i beskrivningar och manualer och då är det tacksamt med kollegor som har en annan kompetens och erfarenhet. Det är ett roligt gäng jag jobbar med. Det är de och bilarna som gör att jag trivs så bra på jobbet.