leveransavdelningen leveransavdelningen

LEVERANSAVDELNINGEN

Det är Tina, Sandra och Louise på leveransavdelningen som ser till att alla bilar som säljs hos Motor Trend levereras till rätt person och med alla papper i ordning. Deras dagar består till stor del av kontakt med säljare på bolagets alla orter med problemlösning och säljsupport av alla de slag.

Det är mycket administration kring en bilförsäljning och för att allt ska bli rätt, hela vägen från order till leverans, ska mycket information hamna rätt. Det är denna process som leveransavdelningen har full koll på. Med runt 4000 leveranser per år, som vardera kräver minst två handpåläggningar, är det lätt att förstå att den som jobbar på leveransavdelningen aldrig sitter sysslolös.

– När jag först kom in på leveransavdelningen blev jag helt chockad över att det är så mycket som ska hanteras runt omkring en bilförsäljning, berättar Louise som började på leveransavdelningen i november 2018.

Mycket av det som görs på andra håll i försäljningsprocessen blir leveransavdelningen påverkade av, därför blir också deras arbetsuppgifter varierande och spänner över en stor bredd. – Det är viktigt att allt görs rätt från start, annars studsar felet bara tillbaka till oss igen. Det är ett väldigt roligt och stimulerande jobb. Med så stor variation på frågeställningarna som dyker upp blir det aldrig tråkigt, säger Sandra.

Bra sammanhållning och mycket skratt
När Tina, Sandra och Louise berättar om hur det är att jobba på leveransavdelningen så är det främst den goda sammanhållningen och de många skratten som de alla tre lyfter fram.

Tina och Sandra har jobbat ihop på leveransavdelningen sedan leveransavdelningen centraliserades i Karlstad för lite drygt två år sedan. Motor Trend, som startade för 35 år sedan i Mariestad, har sedan dess varit i ständig utveckling och när bolaget växt har det också blivit naturligt att förstärka leveransavdelningen. Det gjordes för ungefär ett halvår sedan då Louise internrekryterades till avdelningen.

– Eftersom vi jobbar så tätt ihop var det väldigt viktigt att det kom in en person som kunde passa in i gänget från start. Och det har Louise verkligen gjort. Vi har en fin gemenskap och väldigt roligt tillsammans, berättar Tina.

citat

Mor och dotter skiljer på jobb och privatliv
Att de jobbar så tätt ihop på leveransavdelningen är också lite speciellt med tanke på att Tina och Sandra dessutom har tighta band utanför jobbet. De är nämligen mor och dotter, men på jobbet är det helt avgörande för dem att de är kollegor. De har hittat jobbrelationen och med tiden lärt sig att inte prata jobb när de är hemma. Ingen av dem har någonsin upplevt att det är ett problem att de är mor och dotter.

Vi letar nu efter ett nytt tillskott till leveransavdelningen.