Toyota RAV4 på vägen omgiven av gröna skogar

Elhybrid – så fungerar det

Elhybrid är ett bra val, inte bara för miljön utan även för plånboken. Här kan du läsa om alla fördelar med en elhybrid från Toyota samt titta på våra kortfilmer som visar hur det hela fungerar.

Hur fungerar Toyotas elhybrider?

I Toyotas elhybrider kombineras en elmotor och en bensinmotor under samma tak, vilket gör att du kan välja att köra på båda motorerna tillsammans eller var och en för sig. Räckvidden för det elektriska batteriet är ca 5 km om du kör i hastigheter upp till 50 km/h.

Fördelarna med Toyotas elhybrider

Förutom att Toyotas elhybrider har Europas i genomsnitt lägsta CO2–utsläpp så är de självladdande och du behöver aldrig plugga in dem för att ladda batteriet. Det laddas istället av överbliven rörelseenergi som via en generator blir till elektricitet som sedan lagras i batteriet för senare bruk.

Toyota RAV4 bland berg och skogar

Elhybrid och miljö

Klimatfrågan är mer angelägen än någonsin och vi går mer och mer mot ett eldrivet samhälle. Toyota har varit ledande inom eldrift i över 20 år och vi vet vilken skillnad det gör för miljön. Toyotas elhybrider har dessutom Europas i genomsnitt lägsta CO2–utsläpp (99,8 g/km enligt JATO Dynamics, jato.com/sweden). Gör en insats för miljön och välj en elhybrid från Toyota.

Elhybrid – resurssnålt och ekonomiskt

Elhybrider är inte bara ett bra val om du vill slippa vara beroende av laddstolpar. Då det krävs enorma resurser för att skapa ett batteri som är stort nog att driva en elbil blir det väldigt dyrt. Det krävs nämligen lika mycket resurser för att tillverka 20 000 batterier till elbatteribilar som för 1,5 miljoner elhybrider.

Kör du mer på el och mindre på bensin så behöver du inte tanka lika ofta. På en och samma tankning kommer du i snitt 30% längre med en elhybrid. Vilket gör att du kan sänka dina bensinkostnader med upp till 30% totalt. Glöm heller inte den låga fordonsskatten som du betalar för en elhybrid.

Fördelar med elhybridtekniken

Snabb respons

Kraften från elmotorn ger omedelbar respons när du trycker på gasen. Användbart vid stadskörning, filbyten och omkörningar.

Smidig att köra

Den steglösa automatlådan gör att du kör mer avslappnat. Samverkan från bensin- och elmotorerna märks knappt.

Tyst

Elhybridtekniken ger en behaglig och mjuk körupplevelse, vare sig du kör i stadstrafik eller glider fram på en landsväg.

Minimal miljöpåverkan

Låga CO2-utsläpp och noll utsläpp av partiklar. Alla Toyotas elhybridbilar är miljöbilsklassade.

Låga ägandekostnader

Elhybrider har låg bränsleförbrukning. Fordon som tagits i trafik före 1 juli 2018 (i Sverige eller annat land) är befriade från fordonsskatt de fem första åren.

Teknologi du kan lita på

Toyota har sålt över 15 miljoner hybrider i världen sedan vi började serietillverka hybridbilar 1997. Elhybridtekniken är nu inne på sin fjärde generation.

Toyotas elhybrider kampanjränta 2,99%
Elbilsguide – vilken bil passar dig?

Lär dig mer om eldrift! Toyota kan som enda märke erbjuda fjärde generationens hybridteknik i våra elhybrider. Toyota har ett brett utbud av elhybridmodeller. Oavsett behov och livsstil kommer du att hitta rätt bil för just dig!

Elbilsguiden
Toyota Yaris röd hybrid
Aktuella kampanjer på elhybrider

Har du redan siktet inställt på en av våra elhybrider? Läs mer om Toyotas alla olika elhybridmodeller, se aktuella erbjudanden eller boka provkörning. Se också vårt utbud av begagnade bilar!

Se aktuella kampanjer